Varaa aika netissä Ouluun/Kokkolaan

Varaa aika

Varaa aika puhelimitse Ouluun

045 899 3418

Varaa aika puhelimitse Kokkolaan

0500 292 580

Kenelle osteopatia soveltuu?

Osteopatia soveltuu kaiken ikäisille ja -kuntoisille. Hoitotavat ja teho yksilöidään jokaisen asiakkaan tarpeen ja toivomuksen mukaan. Osteopatialla voidaan hoitaa tehokkaasti mm. erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön kipu- ja häiriötiloja. Osteopatia soveltuu tapaturmien ja vammojen jälkitilojen hoitoon sekä mm. stressin lievitykseen. Osteopatialla voidaan ylläpitää toimintakykyä kroonisissa ja etenevissä sairaustiloissa. Osteopatia on myös mainio apu kun keholta vaaditaan kovaa suorituskykyä ja se käy erityisen hyvin esim. urheilijan lihashuollon tueksi. Urheilussa korostuu suuresti vammoja ennaltaehkäisevä rooli

Osteopaatille voi myös varata ajan, vaikkei varsinaisia vaivoja olisikaan. Käythän hammaslääkärissäkin säännöllisesti tarkastuksissa, jotta olisit tietoinen alkavista ongelmista ja itä suussasi siitä tapahtuu. Oman kehon ongelmakohdista on hyvä olla tietoinen, jotta vaivoja voidaan tehokkaasti ennaltaehkäistä.

Ammattitaitoista osteopatiaa Oulussa ja Kokkolassa

OLEN KALERVO MÄKELÄ ja annan osteopaattista hoitoa OULUSSA ja KOKKOLASSA. Olen ollut hoitoalalla vuodesta -90 lähtien. Tarjoan hoitojani kaikenikäisille ja kokoisille. Olet sydämellisesti tervetullut hoitooni!

Osteopaattisella hoidoilla apua mm. seuraaviin vaivoihin:

 • Akuutti- ja kroonistunut selkäkipu sekä noidannuoli
 • Alaselän kivut, välilevytyrä, pullistuma
 • Iskias ja siitä jalkoihin säteilevät kivut ja puutumiset
 • Rintarangan kiputilat, jäykkyys ja lukkotilat
 • Päänsärky, jännityspäänsärky, migreeni
 • Niska-hartiasärky, niskakipu, tension neck
 • Erilaisten nivelten kiputilat ja toimintahäiriöt
 • Olkapään ongelmat
 • Lihaskivut, krampit, lihaskalvokireydet, triggerkivut ja heijasteet
 • Huimaus / hyvänlaatuinen asentohuimaus
 • Kulumien aiheuttamat kivut, kulumaviat
 • Puutumisoireet / hermopinteet raajoissa
 • Rasitusvammat kuten tennis- ja golf-kyynärpää, hiirikäsi
 • Lonkan ja polven ongelmat sekä jalkaterän vaivat
 • Purentaelimen ongelmat
 • Urheiluvammat
 • Lasten ja aikuisten ryhtiongelmat, skolioosi
 • Stressioireita, unettomuutta
 • Vaivojen ennaltaehkäisy
 • Tarvittaessa asiakas ohjataan erikoislääkärille jatkotutkimuksiin

Akuuttiajan pyrin järjestämään asiakkaalle mahdollisimman pian jotta vaiva ei ehdi pahentua

Mitä on osteopatia?

Osteopatia on pääsääntöisesti tuki- liikuntaelimistöön kohdistuva manuaalinen hoitomuoto. Osteopaatin erikoisosaamiseen kuuluu tuki- ja liikuntaelimistön toiminnalliset ongelmat ja niiden ennaltaehkäisy. Ongelmia aiheuttavat mm. nivelten ja rangan toimintahäiriöt, lihasten jännitystilat / trigger-ongelmat tai esim. hermopinteet. Osteopaatti hallitsee laajan valikoiman erilaisia käsin tehtäviä hoitotekniikoita. Hoitotekniikat valitaan aina yksilöllisesti asiakkaan ongelman ja terveydentilan mukaan. Käytän hoidoissani asiakkaan kanssa yhteisymmärryksessä mm. erilaisia nivelten liikelaajuuksia lisääviä käsittelyjä kuten mobilisaatio-, manipulaatio-, sekä monia pehmytosatekniikoita kuten lihaskalvokäsittelyä, triggerkäsittelyä sekä tarvittaessa akupunktiota. Näiden menetelmien avulla pystytään parantamaan liikkuvuutta, aineenvaihduntaa, kudosten joustavuutta sekä vapauttamaan ja tasapainottamaan hermoston toimintaa. Osteopaattinen hoito on lihasjännityksiä poistavaa ja liikelaajuuksia avaavaa. Hoidon tavoitteena on saada elimistö toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ja tuetaan kehon kykyä parantaa itsensä.

VASTAANOTOLLA …

Ensimmäisellä hoitokerralla tehdään haastattelu, jossa kartoitetaan oireen historian lisäksi yleinen terveydentila ja sairaushistoria. Jos asiakkaalla on röntgenkuvia tai lääkärin lausuntoja, on ne hyvä ottaa mukaan.

Osteopaatin erikoisosaamiseen kuuluu tarkka kliininen tutkiminen ja testaaminen. Vain hyvällä tutkimisella kyetään hoito kohdistamaan tarkasti toimintahäiriöiseen kudokseen ja sulkemaan pois sellaisia riskitekijöitä jotka voisivat olla esteenä hoidolle. Ammattitaitoa on myös se, että tietää, voiko hoitaa vai ei.

Tutkiminen aloitetaan haastattelulla ja sitten tehdään manuaalinen tutkiminen sekä tarkat kliiniset testit nivel-, selkäranka-, lihas- ja sidekudosalueelle sekä tarvittaessa verenkierto ja neurologiselle alueelle jotta saadaan tilanne kunnolla kartoitettua. Hoito pyritään kohdistamaan sinne mistä kipu tai ongelma aiheutuu. Kipu ja sen alkuperä eivät ole läheskään aina samassa paikassa. Ensimmäisellä hoitokerralla tehdään myös varsinainen hoito.

Hoitona käytän osteopaattiseen hoitoon mukautettuna manipulaatiota, mobilisaatiota, kohdistettua tarkkuushierontaa mm. triggereihin, lihaskalvoihin, hermopinteisiin jne. sekä kohdistettua liike ja venytyshoitoa. Tarvittaessa annetaan yksilölliset kotiohjeet. Jokainen hoito on yksilöllisesti toteutettu ja erilaisia hoitotapoja sovelletaan tarpeen mukaan asiakasta kuunnellen. Akupunktiota voidaan käyttää esim. kipuhoitona, johon se on toimiva ja tehokas. Akupunktiolla voidaan hoitaa myös mm. stressiä.

Osteopatia on hoitomuoto jonka vuonna 1874 ensimmäisenä esitteli maailmalle amerikkalainen lääkäri ja osteopaatti Anders T. Still. Osteopatian perustana on näkemys, jonka mukaan nikamien, nivelten ja niitä ympäröivien kudosten virheellinen liikkuvuus / toimimattomuus sekä lihasten, kalvojen ja jänteiden kireys aiheuttavat toimintahäiriöitä kehon liikejärjestelmissä. Tämä tarkoittaa käytännössä esim. niveltä ympäröivien kudosten aineenvaihdunnan häiriytymistä sekä vaivoja ko. alueella tai mahd. heijastuksina kaukanakin ongelma alueesta.

Aineenvaihdunnan häiriö puolestaan johtaa verenkierrossa ja hermotuksessa häiriötilaan, josta on seurauksia joko paikallisesti tai laajemmin. Osteopaattisella hoidoilla vaivoihin saadaan apua, kun liikkuvuudet / kireydet korjataan ja verenkiertoa sekä hermostoa haittaavat kireydet poistetaan.

Myös ravitsemus ja elämäntapa-asiat otetaan tarvittaessa huomioon hoidossa jos siihen on tarvetta ja asiakas on motivoitunut.