Asiakkaat jotka tulevat minulle hoitoon, tulevat ongelmiensa ja vaivojensa takia. Asiakkaat maksavat minulle siitä, että vaivat saadaan pois tai niitä helpotettua. Mielestäni olen onnistunut tässä hyvin, sillä minulla on ollut hyvin töitä sekä tyytyväisiä asiakkaita kaikki nämä vuodet.

Ota yhteyttä!

Usein kysyttyä

Voiko tulla hoitoon, jos on raskaana?

Kyllä voi. Selkärangan vaivat lisääntyvät usein raskauden aikana, koska hormonaaliset syyt löysyttävät nivelsiteitä ja koska kehon painopiste muuttuu eteenpäin. Suosittelen osteopaattista käsittelyä vaivoihin ennemmin kuin kipulääkkeitä. Hoito voidaan tehdä myöskin istualtaan.

 

Voiko hoitoon tulla, jos on tulehdus päällä kipukohdassa?

Kyllä voi. Yleensä kannattaakin tulla, sillä silloin vaivan tarkka sijainti on helppo löytää. Hoito tehdään varovasti ja näin saadaan nopeasti paranemisprosessi alkuun. Kivun hoidossa ja tulehduksen rauhoittamisessa voidaan haluttaessa käyttää myös akupunktiota.

 

Aiheuttaako manipulointi nivelten löystymistä?

Ei aiheuta. Tutkimusten mukaan nivelet eivät löysty manipuloimalla. Liikkuvia niveliä ei manipuloida tarpeettomasti, vaan käsittely on tarkasti kohdistettua.

 

Sattuuko hoito?

Nivelten käsittely ei satu. Manipulaatio/mobilisaatio tehdään taidolla, ei voimalla. Arkojen kudosten käsittelyssä tulehtuneet paikat voivat olla kosketusarkoja. Käsittelyteho määritellään jokaisen asiakkaan kohdalla sopivaksi asiakasta kuunnellen.

 

Korvaavatko työpaikan sairaskassat ja vakuutusyhtiöt osteopaatin hoitoja?

Usein korvaavat. Sairaskassan kanssa tehdään yleensä sopimus ja silloin voin laskuttaa sairaskassaa. Aloite sopimuksen tekemiseksi tulee yleensä asiakkaalta. Vakuutusyhtiöltä tarvitsen maksusitoumuksen.

 

Kuinka monta hoitokertaa tarvitaan?

Hoidon tarve riippuu vaivan laadusta ja kestosta sekä myös hoidettavan omista tavoitteista. Kivun lievittäminen onnistuu yleensä nopeasti, mutta ongelman kunnollinen korjaaminen voi ottaa enemmän aikaa. Yleensä hoidossa käydään 2 - 5 kertaa.

 

Onko järkeä tulla osteopaatin tutkimukseen ja hoitoon, vaikkei olisikaan mitään erityisiä vaivoja?

Säännöllinen käynti osteopaatilla ylläpitää ryhtiä ja liikkuvuutta ja ennaltaehkäisee vaivojen syntymistä. Käythän hammaslääkärilläkin säännöllisesti tarkastuksissa, jotta olisit tietoinen alkavista ongelmista ja siitä, mitä suussasi tapahtuu. Oman kehon ongelmakohdista on hyvä olla tietoinen, jotta vaivoja voidaan ennaltaehkäistä. Osteopaatti voi suositella kunkin asiakkaan tilanteeseen sopivan hoitovälin.

Hoitaako osteopaatti myös lapsia?

Kyllä. Hoito on turvallista ja tehdään lapsen ehdoilla. Nykyajan lapsilla on paljon sellaisia vaivoja, joihin osteopaatti pystyy antamaan avun. On tärkeää, että vaivat hoidetaan ajoissa, jotta ne eivät vaikuta lapsen kehitykseen eivätkä myöskään aiheuttaisi aikuisiällä kroonisia vaivoja. Hoidot lapsilla ovat erittäin nopeasti tuloksia antavia, koska heillä ei ole vielä ehtinyt muodostua mitään kroonisia ongelmia, kuten aikuisilla usein on. Hoidan 6 - 7 vuotiaista eteenpäin. Vauva-asiakkaat ohjaan vauvoihin erikoistuneelle osteopaateille, joita ainakin Oulusta löytyy.

Saako urheilija apua osteopaattisesta käsittelystä?

Kyllä. Urheilijan hoidossa korostuu ennaltaehkäisevä rooli. On tärkeää pystyä harjoittelemaan säännöllisesti ilman vaivoja. Hoidolla voi myös avustaa paluuta harjoitteluun traumojen jälkeen ja ylirasitustiloissa. Osteopatia on mainio apu, kun keholta vaaditaan erityistä suorituskykyä, ja se käy hyvin esim. urheilijan lihashuollon tueksi.

Hoidatko myös purentaelinongelmia?

Kyllä hoidan. Tutkin leukanivelen toiminnan ja hoidan purentalihaksia. Purentaelinongelmat heijastuvat usein niska-hartiaseutuun aiheuttaen mm. päänsärkyä. Teen yhteistyötä purentaongelmiin erikoistuneen hammaslääkärin kanssa.

Minulla on todettu hyvänlaatuinen asentohuimaus. Pystytkö auttamaan minua tässä asiassa?

Kyllä pystyn. Kyseinen huimauslaji on helppo testata ja erottaa muunlaisista huimauksista. Hoito on helppo tehdä vastaanotolla ja annan lisäksi kotiohjeet. Vaivaan saa nopean avun.

 

Kannattaako tulla hoitoon, jos on esim. kuumeessa?

Ei. Kuumeessa on parempi levätä ja antaa kehon toipua. Hoitoon kannattaa tulla vasta, kun on parantunut.

 

Voiko tulla hoitoon, jos on selkä leikattu?

Kyllä voi. Erilaisten leikkausten jälkeen muodostuu usein arpikudoksia ja nivelien liikerajoittuneisuutta, joihin voidaan osteopaattisilla hoidoilla tehokkaasti vaikuttaa. On tärkeää, että tuot leikkauskertomuksen, kuvat ym. tiedot, jotta voin arvioida tilanteesi. Leikkauksesta on oltava riittävän kauan, jotta leikkaushaava on ehtinyt parantua kunnolla.

 

Onko hoito turvallista?

Kyllä on. Pitkän kokemuksen ja jatkuvan koulutuksen tuomilla taidoilla hoito on turvallista. Hoito perustuu asiakkaan haastatteluun ja perusteelliseen testaukseen. Osteopaatin koulutus on Suomessa virallisesti hyväksytty ja Valviran valvoma.